Розробка методики проектування спеціалізованих машин на базі шарнірного тягача - Щербак, О. В.; Сумінов, А. В.; Хачатурян, С. Л.; Shcherbak, О.; Suminov, A.; Khachaturian, S. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Розглянуто методику проектування рам спеціальних машин для дорожнього будівництва та комунального господарства, яка дозволяє проектувати спеціальні машини із заданим рівнем надійності та довговічності. Методика дозволяє, використовуючи сучасні системи комп’ютерного моделювання, виконувати конструктивну доробку несучої системи базового тягача з використанням експериментальних даних та даних математичного моделювання.
Development of a method for designing specialized machinery based on a hinge tractor
Keywords: методика проектування; надійність; міцність; комп’ютерне моделювання; раціональні параметри; динамічне навантаження; несуча система; опора вертикального шарніра; design technique; reliability; strength; computer modeling; rational parameters; dynamic loading; bearing system; support of vertical hinge; 621.869; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.95.0.32