Методика оцінки технічного стану гібридної силової установки автомобіля Toyota RAV4 XLE Hybrid - Середа, Вадим Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи: Розробка комплексної методики оцінки технічного стану гібридної силової установки сучасного автомобіля на прикладі Toyota RAV4 XLE Hybrid, з урахуванням специфіки її конструкції, багатокомпонентної структури та взаємодії електромеханічних і електронних підсистем. У дипломній роботі проаналізовано конструкцію гібридної силової установки автомобіля Toyota RAV4 XLE Hybrid, охарактеризовано основні компоненти, зокрема двигуни MG1, MG2, MR, інвертори, високовольтну батарею та систему охолодження. Оцінено вплив експлуатаційних і зовнішніх факторів на надійність роботи електроприводу. Проведено порівняльний аналіз поширених несправностей, вразливостей силової електроніки та специфіку взаємодії блоків керування через CAN-шину. У практичній частині розроблено та структуровано методику діагностики технічного стану з урахуванням динамічних сценаріїв, активних тестів і аналізу PID-параметрів у реальному часі. Включено розрахунок ефективності роботи гібридної системи в EV-режимі та прогноз деградації батареї. Методика випробована на прикладах сервісної діагностики в реальних умовах.
Keywords: гібридна силова установка; технічна діагностика; високовольтна батарея; електродвигун mr; e-awd; can-шина; надійність; методика оцінки; pid-аналіз.