Підвищення інтенсивної експлуатації дорожньої машини на базі інтелектуальної системи управління - Анахін, Георгій Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Розглядається задача підвищення інтенсивної експлуатації дорожньої машини (бульдозера ХТЗ ТС-10) за рахунок використання інтелектуальної системи управління. Задача сучасного машинобудування − підвищення інтенсивної експлуатації та надійності з одного боку та спрощення керування з іншого. Інтелектуальні системи управління дозволяють вирішити задачі підключення множини технічних засобів контролю параметрів об’єкту. Метою роботи є підвищення інтенсивної експлуатації дорожньої машини за рахунок використання інтелектуальної системи управління. Методи дослідження базуються на аналітичному аналізі, синтезі систем управління складними об’єктами, на методах прийняття рішення у багатокритеріальній ситуації, методах моделювання роботи систем управління. Виявлено основні вимоги щодо елементної бази інтелектуальної системи управління дорожньою машиною (бульдозер ХТЗ ТС-10). Розроблено математичні моделі вибору елементної бази та обрано комплект засобів управління дорожньою машиною. Проведено техніко-економічне обґрунтування задач дослідження. Висунуто рекомендації щодо впровадження інтелектуальної системи управління у дорожню машину.
Keywords: Алгоритм; бульдозер; вибір; датчик