Система електродинамічного ретардеру подвійної дії - Бороденко, Юрій Миколайович; Borodenko, Yuriy (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Складено класифікаційну структуру систем сповільнення автомобіля. Запропоновано технічне рішення електричного ретардеру, який являє композицію двох електричних машин, одна з яких являє генератор для рекуперації енергії гальмування. Розглядаються два підходи в реалізації конструкції спареного ретардеру – використання окремих машин або синтез суміщеного агрегату.
Double-action electrodynamic retarder system
Keywords: система сповільнення; електродинамічний ретардер; гальма; рекуперація енергії гальмування; електрична машина з аксіальним магнітним потоком; трансмісія; баланс енергії; deceleration system; electrodynamic retarder; brakes; recuperation of braking energy; electric machine with axial magnetic flux; transmission; energy balance; 629.4.028; 10.30977/VEIT.2024.26.0.2