Біотехнічна система безпеки автотранспорту - Степанов, А. В.; Stepanov, A. V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2017)
Стаття присвячена актуальній проблемі, а саме – функціональному стану водія за кермом АТЗ. Автором запропонована мобільна біотехнічна система, яка забезпечує постійний контроль за функціональним станом водія АТЗ у транспортному процесі та забезпечує збереження функціонального стану водія АТЗ на всіх системно-структурних рівнях організму. Автор приходить до висновку, що використання спеціальної мобільної біотехнічної системи є найбільш перспективним і економічно доцільним напрямком наукових досліджень щодо безпеки автотранспорту та дорожнього руху з метою зниження аварійності на дорогах
Biotechnical system of safety of automotive transportation
Биотехническая система безопасности автотранспорта
Keywords: безпека автотранспорту; автодорожній рух; біотехнічна система; функціональний стан водія; safety of motor vehicles; road traffic; biotechnical system; functional state of the driver; безопасность автотранспорта функциональное состояние водителя.; автодорожный движение; 656.13