Аналіз умов руху та розробка заходів з їх покращення на ділянці автомобільної дороги Н-07 Київ – Суми – Юнаківка з км 86+950 до км 88+816 - Гайчев, Сергій Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження – умови руху на ділянці автомобільної дороги загального користування Н-07 Київ – Суми – Юнаківка з км 86+950 до км 88+816. Мета роботи – розробити проект капітального ремонту ділянки автомобільної дороги з аналізом умов руху з розробкою заходів з їх покращення. Метод дослідження – використання автоматизованих сучасних програмних комплексів, нормативних документів та літературних джерел стосовно обробки результатів геодезичних вишукувань, розробки проекту капітального ремонту ділянки автомобільної дороги та розрахунку міцності дорожнього одягу. В результаті розробки дипломної роботи виконано: визначено характеристики ділянки автомобільної дороги Н-07 Київ – Суми – Юнаківка з км 86+950 до км 88+816 та району її розташування, проведено аналіз умов руху на проктованій ділянці автомобільної дороги, запроектовано поздовжній та поперечний профілі в програмному комплексі CREDO, розроблено заходи з організації дорожнього руху, проведено розрахунок підсилення та уширення конструкції дорожнього одягу, проведено розрахунок одночасних та поточних витрат.
Keywords: аварійність; автомобільна дорога; дорожній одяг; критерій міцності; поздовжній профіль; система автоматизованого проектування; цифрова модель місцевості