Обґрунтування вибору стабілізаторів ґрунту для влаштування земляного полотна при реконструкції автомобільної дороги державного значення н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка - Тертишна, Тетяна Михайлівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В роботі розглянуті питання технології та організації виконання робіт з будівництва земляного полотна, та укріплення відкосів при реконструкції ділянки автомобільної дороги. Проведено аналіз методів та матеріалів для поліпшення властивостей ґрунту земляного полотна. На основі аналізу та економіко-математичних розрахунків обрано стабілізуючі домішки для поліпшення властивостей ґрунту земляного полотна. Описано заходи щодо контролю якості виконання робіт, охорони праці та навколишнього середовища.
Keywords: грунт; земляне полотно; укріплення укосів; стабілізуючі домішки; вапно; бітумна емульсія; цемент; контроль якості; охорона праці; техніко-економічні показники; реконструкція; автомобільні дороги