Підготовка здобувачів освіти технічного університету до автономного вивчення іноземної мови - Саєнко, Н. В.; Saienko, Nataliia (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Розвиток автономії здобувачів освіти у вивченні іноземної мови є важливим аспектом іншомовної підготовки майбутніх інженерів, оскільки для того, щоб бути в курсі останніх досягнень у своїй галузі, налагоджувати контакти з партнерами з інших країн, їм необхідно вдосконалювати знання, набуті в університеті. У статті визначено та обґрунтовано основні педагогічні складники, реалізація яких забезпечує успішне автономне вивчення іноземної мови здобувачами освіти технічного зво, а саме: наявність позитивної мотивації до автономного навчання; функція викладача в розвитку навичок самоосвіти; наявність та доступність ресурсів, що забезпечують можливість автономного навчання; оволодіння стратегіями самостійної роботи; оволодіння сучасними інформаційно-комп'ютерними технологіями; використання підходу «перевернутий клас».
Preparing technical university students for self-study of a foreign language
Keywords: автономне навчання; іноземна мова; здобувачі освіти технічного зво; autonomous learning; foreign language; technical university students; 378.147; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.105.0.108