Розрахунки підприємства за прямими податками: облік та аудит - Дєвочко, Оксана Андріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Розкрито економічну та правову сутність поняття «податок», розглянуто функції податків, проаналізовано класифікацію та основні елементи податків та платежів, розкриті питання практики обліку та аудиту прямих податків на ТОВ «Асфальтобетонний завод», розглянуто систему звітності щодо сплати прямих податків, визначено напрями удосконалення обліку прямих податків підприємства з метою підвищення корисності облікової інформації для покращення податкової дисципліни.
Keywords: облік; податки; прямі податки; податок на прибуток; податок на доходи фізичних осіб; податок на майно; аудит; аналіз