Формування раціональної технології управління запасами запасних частин ТОВ «ОЛЛ ТРАК ПАРТС» - Назаренко, Надія Василівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Запропоновано методику формування раціональної технології управління запасами, яка дозволяє, розрахувавши витрати, вибирати комбінацію визначених параметрів. На основі регресійного аналізу результатів експерименту визначена регресійна модель у лінійній формі з ненульовим коефіцієнтом, у якій кожний коефіцієнт вказує на ступінь впливу відповідного фактору на результативний показник. запропонована технології управління запасами запасних частин на ТОВ «ОЛЛ ТРАК ПАРТС» за визначеними значеннями факторів впливу (факторів впливу (термін витрати замовлення запасних частин, витрати на постачання запасних частин, що замовляються, витрати на зберігання одиниці запасу запасних частин) дає економію витрат на поповнення та зберігання запасів запасних частин в середньому на 108786,3 гривні на рік. Керівництво компанії ТОВ «ОЛЛ ТРАК ПАРТС» прийняло до розгляду питання про впровадження результатів в 2024 році. Результати дослідження можуть бути використані в організації роботи компаній, які надають послуги по зберіганню відповідних видів товарів.
Keywords: технологія; управління запасами; запасні частини; модель; економічний ефект