Дослідження впливу катіонних адгезійних добавок на властивості асфальтобетонів - Мороз, Олександр Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В роботі розглянуті існуючі способи підвищення довговічності асфальтобетонів. Проведені дослідження впливу адгезійних добавок на фізико- механічні властивості бітумів, визначено їх термостабільність при додаванні ПАР та адгезійну активність після прогрівання зі скляними пластинами та кам’яними матеріалами. Виконані порівняльні дослідження впливу концентрації ПАР на фізико-механічні властивості бітумів та проведені дослідження впливу адгезійної добавки Wetfix BE на морозостійкість асфальтобетонів.
Keywords: бітум; адгезійні добавки; асфальтобетон; довговічність; фізико-механічні властивості; термостабільність; адгезійна активність; морозостійкість