Розробка багатокритеріальної моделі вибору датчику рівня палива для автомобілів автотранспортного підприємства - Шило, Владислав Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Проведено аналіз проблеми автоматизації контролю витрат палива на автотранспортному підприємстві, проведено аналіз способів контролю витрат палива на автотранспортному підприємстві, проведено аналіз технічних характеристик і параметрів датчиків рівня палива. Розроблено постановку задачі вибору датчику рівня палива для автомобілів автотранспортного підприємства за багатьма технічними та вартісними характеристиками та параметрами. Проведено аналіз методів розв’язання поставленої задачі. Для розв’язання поставленої задачі пропонується використовувати схему Беллмана-Заде. Наведено приклад розв’язання поставленої задачі.
Keywords: датчик рівня палива; метод аналізу ієрархій; методи прийняття рішення; нечіткі множини; паливно-мастильні матеріали