Забезпечення економічної стійкості підприємства - Сергєєва, Ганна Вячеславівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота: 58 с., 5 рис., 19 табл., 45 джерел. ЕКОНОМІЧНА СТІЙКІСТЬ, АВТОТРАНСПОРТНЕ ПІДПРИЄМСТВО, РЕСУРСИ, МЕТОД, ІНСТРУМЕНТ, ПРИНЦИП, ФУНКЦІЯ, ФІНАНСОВА СТІЙКІСТЬ, ТДВ «АТП 16363». Об’єктом дослідження виступає процес забезпечення та підвищення економічної стійкості підприємства. Мета роботи – формування теоретико-методичного механізму управління економічною стійкістю автотранспортних підприємств та на його основі розробка рекомендацій щодо її забезпечення і зміцнення на ТДВ «АТП 16363». Метод дослідження – порівняльний економічний аналіз, методи статистичної обробки даних; фундаментальний аналіз фінансового середовища бізнесу; експертного спостереження; порівняння та групування; статистичні методи; методи та моделі прогнозування; системний підхід. Інформаційною основою є офіційна інформація Держкомстату України, статистичні дані та фінансова звітність ТДВ «АТП 16363», матеріали мережі Інтернет, власні аналітичні розрахунки. У роботі систематизовані основні методичні підходи до класифікації та оцінки економічної стійкості підприємства, наведено загальну характеристику ТДВ «АТП 16363» та– проведено його деталізований аналіз економічної діяльності; сформовано ефективний та універсальний механізм управління економічною стійкістю ТДВ «АТП 16363». Обґрунтовані в кваліфікаційної роботі пропозиції щодо вдосконалення процесу забезпечення та підвищення економічної стійкістю ТДВ «АТП 16363» є ефективними для підприємств такого типу як досліджуване й можуть бути практично застосовані в їх діяльності.
Keywords: економічна стійкість; автотранспортне підприємство; ресурси; метод; інструмент; принцип; функція; фінансова стійкість; тдв «атп 16363»