РОЗРОБКА СПОСОБУ ТА БОРТОВИХ ЗАСОБІВ ЗАПОБІГАННЯ ЗІТКНЕННЮ АВТОМОБІЛІВ ПРИ ВИКОНАННІ МАНЕВРУ ОБГОНУ - Подригало, М. А.; Абрамов, Д. В.; Тесля, В. О.; Тесля, В. А.; Podryhalo, M.; Abramov, D.; Teslya, V. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2013)
Запропоновано спосіб підвищення безпеки виконання маневру обгону шляхом застосування бортової системи запобігання зіткненню, що має підвищену достовірність оцінювання безпеки виконання обгону транспортних засобів, які рухаються в попутному напрямку. Запропонована система враховує основні фактори, що впливають на процес виконання маневру обгону.
РАЗРАБОТКА СПОСОБА И БОРТОВЫХ СРЕДСТВ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ СТОЛКНОВЕНИЯ АВТОМОБИЛЕЙ ПРИ ВЫПОЛНЕНИИ МАНЕВРА ОБГОН
THE DEVELOPMENT OF METHOD AND ON-BOARD DEVICES FOR COLLISION AVOIDANCE WHEN OVERTAKING
Keywords: обгін; безпека; система запобігання зіткненню; автомобіль; час обгону; габарити; швидкість; прискорення; обгон; безопасность; система предотвращения столкновения; автомобиль; время обгона; габариты; скорость; ускорение; overtaking; safety; collision avoidance system; vehicle; size; speed; acceleration; 629.3.51, 629.3.53