Розробка фронтального навантажувача вантажопідйомністю 4 т - Гонтовий, Денис Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт проектування – фронтальний навантажувач вантажопідйомністю 4 тони. Метою дипломного проекту є модернізація навантажувача вантажопідйомністю 4 тони. У проекті було розглянуто питання огляду конструкцій навантажувачів, розрахунку параметрів робочого обладнання, розрахунку системи керування робочим обладнанням, розрахунку на міцність елементів робочого обладнання, розрахунку механізму повороту навантажувача, розрахунку стійкості навантажувача. Представлено вимоги з охорони праці, визначена економічна ефективність навантажувача. Зроблено висновки з прийнятих науково – технічних рішень.
Keywords: навантажувач; стріла; ківш; робоче обладнання; гідроциліндр; силовий модуль; шасі; гідрооб’ємна трансмісія; вантажопідйомність