Складання плану ділянки автомобільної дороги Балта –Первомайськ – Доманівка – Олександрівка (км 196+000 - км 198+476) для розробки проекту капітального ремонту - Томчук, Дмитро Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Складання плану ділянки автомобільної дороги четвертої технічної категорії Балта – Первомайськ – Доманівка – Олександрівка (КМ 196+000 - КМ 198+476) для розробки проекту капітального ремонту. Об’єкт дослідження – ділянка автомобільної дороги протяжністю 2,476 км Балта – Первомайськ – Доманівка – Олександрівка у Миколайвській області. Мета роботи – складання плану ділянки автомобільної дороги на основі якого, відповідними організаціями буде розроблено проект капітального ремонту. Метод вишукувань – топографічна зйомка ділянки виконана комбінованим способом, який включає тахеометричну зйомку та GPS-знімання. В результаті розробки дипломної роботи виконано: – огляд чинних нормативних документів на проведення топографогеодезичних вишукувань; – огляд сучасних геодезичних приладів для проведення топографогеодезичних робіт; – складено характеристику району проведення топографо-геодезичних робіт; – описана технологія виконання робіт; – складено план ділянки розташування автомобільної дороги; – надано графічні додатки.
Keywords: державна геодезична мережа; геодезичні вишукування; опорна геодезична мережа; топографічне знімання; автомобільна дорога; топографічний план; тахеометрична зйомка