Розробка системи доставки гуманітарних вантажів з Німеччини до України (на прикладі маршрутів до Полтави і Дніпра) - Попенко, Владислава Дмитрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єкт дослідження – процес доставки гуманітарної допомоги у міжнародному сполученні за участі Філія «Павлоградська автобаза» ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля». Мета роботи – розробка системи доставки гуманітарних вантажів у міжнародному сполученні за участі Філія «Павлоградська автобаза» ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля». Метод дослідження – аналітичний. На основі аналізу потреб у гуманітарній допомозі на території України розроблено систему доставки консервної продукції у міжнародному сполученні, обрано раціональну марку автомобіля, що доцільно використовувати для перевезення гуманітарної допомоги, а також раціональний варіант механізації навантажувально-розвантажувальних робіт. Розроблено та оцінено маршрути доставки гуманітарних вантажів у напрямку Німеччина – Україна. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження: отримані результати можуть бути використанні при вирішенні питання необхідності перевезення гуманітарних вантажів у міжнародному сполученні.
Keywords: ефективність; міжнародне сполучення; перевезення гуманітарної допомоги; оптимізація маршрутів; система доставки