Удосконалення організації дорожнього руху в східній частині Слобідського району міста Харкова - Бегалієв, Аліхан (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – вулично-дорожня мережа східної частини Слобідського району міста Харкова, яка обмежена вулицями: проспект Героїв Сталінграду, вулиця Харківських Дивізій, проспект Героїв Харкова, проспект Льва Ландау. Мета – вдосконалення транспортної мережі східної частини Слобідського району міста Харкова для зменшення кількості ДТП та зменшення транспортних затримок. Метод дослідження – аналітичний. Отримані результати: проведено аналіз принципів організації дорожнього руху на мережі міста; досліджені характеристики транспортних потоків на перегонах мережі; визначено параметри світлофорного регулювання на перехрестях, що являються місцями концентрації ДТП.
Keywords: вулично-дорожня мережа; аварійність; перехрестя; транспортний потік; світлофорне регулювання