Компютерне моделювання анізотропних оболонок у ПК «Autodesk Inventor» - Гапонова, Л. В.; Архіпов, О. В.; Сумінов, А. В.; Haponova, Lyudmila; Arkhipov, Alexander; Suminov, Andrii (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Проведено чисельний експеримент процесів конструктивно-анізотропних конструкцій за впливу на них рівномірно-розподіленого 1600 Па/м2 та зосередженого навантаження 1 т/м2. Для вивчення напружено-деформованого стану елементів запропоновано безпечний простір у вигляді конструктивно-анізотропної оболонки розміром 9 м Ч 9 м з кроком бетонних ребер 1 м з полістирольними вкладками та конструктивно-анізотропною оболонкою розміром 9 м Ч 9 м з металевим листом у нижньому поясі.
Computer modeling of anisotropic shells in PC «Autodesk Inventor»
Keywords: дизайн середовища; ПК «Autodesk Inventor»; напружено-деформований стан; анізотропна конструкція; anisotropic structure; environmental design; PC «Autodesk Inventor»; stress-strain state; 629.341; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.108.0.218