Дослідження особливостей та енергоефективності гібридного синергічного приводу Toyota Prius - Єгіпко, Микита Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес дослідження особливостей та енергоефективності гібридного синергічного приводу Toyota Prius Мета дослідження – підвищення енергоефективності та екологічної безпеки транспортних засобів за рахунок розробки та впровадження гібридних силових установок. Метод дослідження – використовує системний підхід до проведення дослідження особливостей та енергоефективності гібридного синергічного приводу автомобіля Toyota Prius Предмет дослідження – гібридний синергетичний привід Toyota Prius. Задачі дослідження: провести аналіз гібридних силових установок автомобіля Toyota Prius, визначити сучасний стану питання про перспективи розвитку автомобілів з гібридною силовою установкою, провести дослідження якості та особливостей робочих процесів гібридного синергічного приводу, провести розрахунок основних параметрів тягового електричного двигуна для визначення тягово-швидкісних особливостей гібридної силової установки, провести аналіз відмов чи несправносте гібридної силової установки автомобіля Toyota Prius. Також у дипломній роботі розглянути питання охороні праці та визначені висновки.
Keywords: гібридна технологія; гібридна силова установка; електричний двигун; рекуперація енергії; тяговий баланс; енергоефективність; акумуляторна батарея