Пристрiй для визначення модуля пружностi та товщин асфальтобетонних шарiв дорожнього покриття - Новаковський, Дмитро Миколайович; Кiяшко, Iгор Володимирович; Жданюк, Валерiй Кузьмович; Волювач, Сергiй Васильович; Пархоменко, Олександр Юрiйович (My University, 2013)
Пристрій для визначення модуля пружності та товщини асфальтобетонних шарів дорожнього покриття, що включає джерело живлення, імпульсне джерело пружних поверхневих хвиль, датчики реєстрації розповсюдження пружних поверхневих хвиль і блок обробки результатів вимірювань, який відрізняється тим, що містить як імпульсне джерело пружних поверхневих хвиль електромагнітний соленоїд, як датчики реєстрації розповсюдження пружних поверхневих хвиль п'єзоелектричні віброакселерометри, які розташовані на визначених відстанях один від одного, а блок обробки результатів вимірювань складається з модуля аналого-цифрових перетворювачів, модуля виводу дискретних сигналів і комп'ютера зі встановленим спеціалізованим програмним забезпеченням.
Keywords: дорожнi покриття