Розробка технології виробництва асфальтобетонних сумішей для влаштування дорожніх покривів підвищеної довговічності в кліматичних умовах Марокко - Хабіб Аллах, Бадредін (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі виконано аналіз технологій виробництва асфальтобетонних сумішей (АБС) для створення асфальтобетонних дорожніх одягів підвищеної довговічності в кліматичних умовах Марокко. Для забезпечення підвищеної довговічності асфальтобетону в спекотному кліматі, в роботі запропоновано використання полімерного модифікатору в бітумі. Відповідно до завдання розроблено технологічну схему випуску асфальтобетонних сумішей, з використанням полімермодифікованого бітуму, розраховано виробничі потужності для забезпечення заданої продуктивності, підібрано обладнання для отримання модифікованого бітуму та випуску асфальтобетонних сумішей. Розраховано складське господарство заводу. Розроблено заходи з контролю якості продукції на АБЗ, техніки безпеки, охорони праці та навколишнього середовища.
Keywords: Марокко; бітум; модифікований полімером; модифікація бітуму; асфальтобетонна суміш; технологічна схема