Міжкультурний підхід до викладання другої іноземної мови - Шамрай, О. В.; Скрипник, Н. С.; Shamrai, Olena; Skrypnyk, Nataliia (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Визначено поняття та описано значення міжкультурного підходу до викладання другої (третьої) іноземної мови. Розглянуто положення Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти та принципи, що лежать в їх основі, а також роль викладача в міжкультурній освіті.
Intercultural approach to teaching a second foreign language
Keywords: культурні цінності; іноземні мови та культури; міжкультурна комунікація; викладання другої іноземної мови; міжкультурна компетентність; міжкультурний підхід; cultural values; foreign languages and cultures; intercultural communication; teaching a second foreign language; intercultural competence; intercultural approach; 004.032.6: [371.315:811]; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.110.0.175