Загальна теорія статистики : підручник - Дмитрієв, Ілля Андрійович; Дмитрієва, Оксана Іллівна; Гіржева, Ольга Миколаївна; Непран, Андрій Володимирович; Бірченко, Наталія Олександрівна; Воронкова, Алла Анатоліївна; Чуйко, Наталія Василівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У підручнику викладені питання визначення загальних категорій, принципів та методів статистичної науки, організації та проведення статистичного спостереження, зведення первинного матеріалу та його подальшої обробки, правила складання статистичних таблиць та графіків, розрахунки відносних, середніх величин та показників варіації, обчислення та аналіз рядів динаміки, застосування вибіркового методу у статистичному спо стереженні, індексного та кореляційного методів в аналізі матеріалів. Звернено увагу на методи аналізу точності та надійності статистичних показників. Поглиблено викладено використання математико-статистичних методів. Виклад ілюструється прикладами з економічної практики. Підручник призначений для студентів економічних вузів та факультетів, а також для практичних працівників-економістів. Він може бути корисним для студентів інших спеці альностей, які використовують статистику у своїй роботі.
Keywords: статистика; Україна; статистичне спостереження; групування статистичних матеріалів; статистичні графіки; абсолютні статистичні величини; середні величини; 331.1