Оптимізація системи управління запасами при обслуговуванні роздрібної торгівельної мережі - Бережний, Богдан Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Проаналізовано поточний стан логістичних процесів складування та доставки товарів до торговельних центрів. Описано постановку задачі дослідження, класифікацію методів і систем управління запасами, а також розглянуто існуючі моделі їх поповнення. Розкрито методику проведення ABC- та XYZ-аналізу для ефективного управління товарною номенклатурою. Наведено результати групування товарів за даними методами. Проведено розрахунок параметрів системи EOQ для позицій категорії А та візуалізовано роботу системи управління запасами з фіксованим розміром замовлення. Запропоновано шляхи оптимізації логістичної системи на основі отриманих результатів.
Keywords: ABC- та XYZ- аналіз; витрати на зберігання; оптимальний розмір замовлення; система управління запасами