Підвищення ефективності роботи напівпричіпного скрепера в штовхальному режимі - Терещенко, Андрій Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі проведено дослідження напівпричіпного скрепера в штовхальному режимі. Об’єкт дослідження – напівпричіпний скрепер в штовхальному режимі. Проведено аналіз інформаційних джерел, присвячених огляду особливості конструкції сучасних скреперів та наукових робіт з підвищення їх ефективності, в науково-дослідній частині на основі запропонованої математичної моделі скрепера, досліджені процеси формування навантаження металоконструкції тягової рами скрепера при роботі в штовхальному режимі, досліджено навантаження плити зчіпного пристрою за допомогою розробленої комп’ютерної моделі.
Keywords: скрепер; зчіпний пристрій; рама; моделювання; навантаження; модель.