Підвищення довговічності асфальтобетонного шару покриття дорожнього одягу під час ремонту автомобільної дороги М18 Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта на ділянці км 255+000 – км 263+000 - Олександренко, Василь Тарасович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У роботі аналізуються дані про обґрунтоване застосування для поточного середнього ремонту улаштування шару з литої емульсійно-мініральної суміші машиною SCHAFER SMS 11000, улаштування тонкошарового асфальтобетона товщиною до 30 мм із дорожніх гарячих органомінеральних сумішей асфальтоукладальником Titan 373 і влаштування подвійної поверхневої обробки чорним щебенем з застосуванням щебнеросподільника ЩР-450 Встановлено, що введення полімеру Kraton D 1101 в бітум забезпечує підвищення температури розм’якшення, зменшення дуктильності та глибини проникнення голки і збільшує адгезію бітуму до поверхні скляної підкладки.
Keywords: добавки; автомобільна дорога; бітум; ремонт; тонкошаровий асфальтобетон; емульсійно-мініральна суміш; щебенево-мастиковий асфальтобетон