Деталі машин : конспект лекцій - Бобошко, О. А.; Єгоров, П. А. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У конспекті лекцій розглянуті основи раціонального розрахунку і конструю вання, а також дана оцінка надійності деталей машин. Представлені основні моделі, властивості, особливості, переваги й недоліки використання різних деталей, передач, з'єднань і іншого. Викладений матеріал дозволяє засвоїти методи розрахунків і конструювання деталей машин на прикладі конкретних механічних систем. Призначений для студентів технічних спеціальностей.
Keywords: критерії роботоздатності; передачі; вали; підшипники кочення й ковзання; з'єднання; муфта; деталі машин; осі; 531.8, 539.4, 62-2