Сонячні зарядні станції для електромобілів. Частина 4 : Дослідження впливу кута нахилу фотоелектричних панелей на роботу сонячної зарядної станції - Аксьонов, Михайло Євгенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи – проведення аналізу сучасних сонячної електростанції та дослідження роботи фотоелектричних панелей при різних кутах їх нахилу. Об'єкт роботи – процес перетворення сонячної енергії в електричну. Предмет роботи – кут нахилу фотоелектричних панелей. Проведено дослідження схем СЕС на фотоелектричних модулях та розглянуті особливості їх роботи в залежності від кута нахилу сонячних батарей. Відхилення кута встановлення на 20° по відношенню до оптимального значення, призводить до втрат генерації близько 31 %. Проведено розрахунок генерації електроенергії СЕС потужністю 20 кВт на основі полікристалічних сонячних батарей. Результати роботи доцільно використовувати при проектуванні сучасних зелених, поновлювальних джерел електроенергії.
Keywords: сонячні панелі; сонячна електростанція; сонячна енергія; сонячні батареї; фотоелектричні панелі