Розробка та дослідження системи активної безпеки автомобіля побудованої на сучасній елементній базі - Рубан, Євгеній Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи: вдосконалення електронних систем активної безпеки автомобіля за рахунок використання сучасної елементної бази. Об’єкт роботи: процес перетворення інформації у середовищі електронного блоку керування. Предмет роботи: системи активної безпеки автомобіля, сучасні мікропроцесорні системи. У дипломній роботі проведено аналіз електронних систем активної безпеки автомобіля, а також систем його пасивної безпеки, які використовують мікропроцесорну техніку, досліджено вплив складу первинних систем прийому вимірювальної інформації автомобільних датчиків на вхідний сигнал електронної системи керування, запропоновано функціональну та структурну схеми системи прийому та первинної обробки відео- та радарних датчиків системи активної безпеки автомобіля, на підставі порівняльного аналізу наявної елементної бази електронних та мікропроцесорних компонентів, запропоновано перелік основних компонентів електронної системи, для окремих компонентів визначено склад елементної бази, яка забезпечує задані режими роботи.
Keywords: системи безпеки автомобіля; електронні системи керування; активна безпека автомобіля; мікропроцесорна техніка