Магнітно-імпульсне рихтування кузовних панелей автомобілів. Частина 1. Дослідження інструменту рихтування кузовних панелей автомобілів з циліндричним погоджувальним пристроєм - Бондаренко, Тарас Ілліч (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – визначення електромагнітних характеристик погоджувального пристрою циліндричного типу, методами теорії електромагнітного поля і технічної електродинаміки, призначеного для зовнішнього рихтування кузовних панелей автомобілів. Об'єкт роботи – процес зовнішнього магнітно-імпульсного рихтування. Предмет роботи – електромагнітні характеристики погоджувального пристрою циліндричного типу. Виконано дослідження електромагнітних процесів у погоджувальному пристрої циліндричного типу призначеного для зовнішнього рихтування кузовних панелей автомобілів. Запропонована циліндрична конструкція погоджувального пристрою, де вторинний виток створений двома порожнистими коаксіальними циліндрами. На практиці продемонстровано зовнішнє безконтактне магнітно-імпульсне рихтування кузовних панелей.
Keywords: рихтування кузовних панелей; магнітне поле; густина струму; електромагнітні процеси; погоджувальний пристрій; зовнішнє рихтування