Моделювання затоплення території внаслідок часткового руйнування дамби Кременчуцької ГЕС у геоінформаційній системі QGIS. Частина 1. Створення моделі дамби Кременчуцької ГЕС на цифровій моделі рельєфу - Ганночка, Ольга Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі проведено аналіз нормативно-правового забезпечення у сфері національної інфраструктури геопросторових даних, та розглянуті загальні відомості про геоінформаційні системи. Детально розібрана організація даних у геоінформаційних системах, а також розглянуте питання про цифрові моделі рельєфу та продукти, що створені на їх основі. Зокрема, була створена модель дамби Кременчуцької ГЕС на цифровій моделі рельєфу
Keywords: геопросторові дані; геоінформаційні системи; організація даних; цифрові моделі рельєфу; моделювання; модель дамби; SRTM; QGIS