Підвищення ефективності доставки соняшникової олії на маршрутах Україна-ЄС компанією «Кернел Трейд» - Джафаров, Ільгар Асад (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Запропоновано методику визначення ефективного варіанту доставки соняшникової олії, яка дозволяє, розрахувавши прибуток компанії,вибирати комбінацію визначених параметрів. Результати розрахунку економічного ефекту при порівнянні варіантів показали: «Варіант 2» (за участю залізничного транспорту при доставки соняшникової олії) має найбільший рівень можливостей комбінації параметрів впливу – для одержання більшого прибутку: основна умова його використання це максимальне значення або обсягу доставки вантажу в даній партії відправлення або (та) коефіцієнту оцінки ризику. При чому при максимальних значеннях параметрів та позитивних значень прибутку «Варіант 2» дозволяє отримати найбільший рівень економічного ефекту (218,5 грн/т). Керівництво компанії «Кернел Трейд» прийняло до розгляду питання про впровадження результатів в 2024 році. Результати дослідження можуть бути використані в організації роботи компаній, які надають послуги по доставці соняшникової олії у міжнародному сполученні.
Keywords: технологія; доставка; соняшникова олія; варіант; економічний ефект