Система автоматичного керування автогрейдером - Божко, Іван Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі розглянуто основні види автогрейдерів та їх технічні параметри, проведено огляд відомих систем автоматичного управління автогрейдерами, проаналізовані сучасні напрями розвитку дорожньо-будівельної техніки та відповідних систем автоматичного управління. Проведено математичний аналіз роботи автогрейдера. Розроблено систему автоматичного управління роботою гідравлічного привода автогрейдера в пакеті Matlab+Simulink. В результаті синтезу даної системи були отримані результати, які повністю задовольняють заданим показникам якості.
Keywords: автогрейдер; відвал; автоматична система управління; дорожньо-будівельна техніка; маятниковий датчик; профілювання; золотник; гідроциліндр; перехідний процес