Економіка підприємства : підручник : у 3 т. Т. 3 - Непран, А. В.; Шевченко, І. Ю. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Підручник містить комплексний виклад теоретичних засад функціонування економіки підприємства. У ньому висвітлено питання організації виробничих процесів, управління підприємством, технічної підготовки виробництва, якості продукції, використання трудових ресурсів підприємства, основних та оборотних засобів. Розкриті основи техніко-економічного планування виробництва (планування технічного розвитку, а також розробка планів виробництва, праці та заробітної плати, матеріально-технічного постачання, витрат на виробництво та собівартості, фінансів), інвестиційної діяльності. Викладено питання наукової організації заробітної плати та матеріального стимулювання, а також інші питання щодо діяльності підприємств. Підручник призначений для студентів економічних вузів та факультетів. Він може бути використаний також студентами машинобудівних факультетів технічних вузів щодо економіки, організації та планування промислових підприємств, інженерно-технічними працівниками заводів. Його можна рекомендувати в якості посібника для системи економічної освіти кадрів.
Keywords: економіка підприємства; основи техніко-економічного планування; інвестиційна діяльність; фінанси; 658.15(075)