Тахеометричне знімання паркової зони та побудова цифрової моделі місцевості. Частина 2. Створення цифрової моделі місцевості в середовищі Autodesk Civil 3D - Білецька, Євгенія Михайлівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі виконано створення цифрової моделі місцевості паркової зони міста Харкова на основі даних тахеометричного знімання. Проаналізовано нормативно-правову базу, що регламентує виконання топографічних та геодезичних робіт в Україні. Розглянуто теоретичні основи побудови цифрових моделей місцевості та можливості їх реалізації в середовищі AutoCAD Civil 3D. Проведено імпорт та структурування геодезичних даних, побудовано модель рельєфу та виконано векторизацію ситуації відповідно до умовних знаків, що дозволило сформувати топографічний план території у форматі цифрової моделі.
Keywords: тахеометрія; інженерна геодезія; Sokkia IM-55; локальна система координат; тахеометричне знімання; паркова територія; цифрова модель місцевості; геодезичне обладнання