Розробка технології виробництва асфальтобетонних сумішей з використанням регенерованої гуми на АБЗ, що реконструюється - Совтус, Владислав (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У процесі дослідно-експериментальної роботи визначений вплив добавки подрібненої гуми на властивості бітуму та асфальтобетону. Вказано на можливість економії коштів, у зв’язку з покращенням властивостей асфальтобетону, а так на покращення екологічної обстановки завдяки утилізації використаних автомобільних покришок. У роботі виконані технологічні розрахунки режимів роботи заводу, запропоновано удосконалення окремих ліній, визначена потреба в матеріалах, їх склад та властивості, встановлені об’єми складів для матеріалів та витрати ресурсів при приготуванні сумішей. Вирішені питання з контролю якості робіт на заводі, охорони праці, виконані техніко-економічні розрахунки, які доводять доцільність виготовлення асфальтобетонних сумішей на основі бітумів, модифікованих гумовою крихтою.
Keywords: бітум; гумова крихта; подрібнення; асфальтобетон; модифікація; технологія; фізико-механічні властивості