Інтелектуальна ідентифікація пошкоджень дорожнього покриття - Марушев, Майкл (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета даної роботи - розробка моделі оцінки стану дорожнього покриття за показниками, зібраними з множини мобільних пристроїв-акселерометрів. Об'єкт дослідження - процес підтримки в робочому стані дорожнього покриття. Предмет дослідження - автоматизація процесу діагностики стану дорожнього покриття непрямими інструментальними методами. Проведений аналіз предметної області та обрано доцільний метод для побудови моделі штучного інтелекту. Побудована модель інтелектуальної ідентифікації пошкоджень дорожнього покриття. Проведено моделювання, отримані його результати та зроблена їх чисельна оцінка.
Keywords: діагностика стану дорожнього покриття; інтелектуальна ідентифікація пошкоджень; модель штучного інтелекту; задача кластеризації.