Вдосконалення організації дорожнього руху на перехресті вулиць Бєлінського та Італійський бульвар міста Одеси - Мусєєва, Ельвіра Рафаелівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єкт дослідження: організація дорожнього руху на вулично- дорожній мережі міста. Мета роботи: розробка заходів з вдосконалення організації дорожнього руху на перехресті вулиць Бєлінського та Італійський бульвар міста Одеси В роботі використані сучасні методи і засоби досліджень ДТП різної природи, основні положення теорії вимірювань та математичної статистики, чисельні методи аналізу на ПК, диференціальне та інтегральне числення, методи математичного моделювання та планування експерименту. На розглянутому перехресті запропоновано перерахувати тривалість основних та проміжних тактів для ліквідації затору, що викликає в першій фазі, перерахувати тривалість циклу, перевірити основні такти на рух пішоходів. Також запропоновано відновити дорожню розмітку. Отже, після вдосконалення організації дорожнього руху транспортна затримка складає 9 с, за допомогою збільшення тривалості основних тактів вдалося уникнути заторів та безпечного пропуску пішоходів через перехрестя. Достовірність наукових висновків підтверджується збіжністю результатів моделювання і натурних спостережень.
Keywords: перехрестя; автомобіль; безпека дорожнього руху; вулично-дорожня мережа; світлофор