Екотоксичнi властивостi мiдно-цинкового гальваношламу - Даценко, В. В.; Datsenko, V. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2018)
Методом біотестуванння встановлено особливості міграції міді й цинку в різних типах ґрунтів. Подано експериментальні дані щодо впливу важких металів, що містяться в техногенно-забруднених ґрунтах, на рослинні об’єкти в контрольованих умовах. Встановлено, що сумісна дія міді й цинку проявляється як в інгібуванні, так і у стимулюванні ростових процесів тест-рослин і визначається рівнем та характером забруднення, властивостями ґрунту і біологічною специфікою самої тест-рослини.
Экотоксические свойства медно-цинкового гальваношлама
Ecotoxicity properties of copper-zinc galvanic wastes
Keywords: мідь; цинк; гальваношлам; ґрунт; тест-рослина; медь; цинк; гальваношлам; почва; тест-растение; copper; zinc; galvanic ash; soil; test-plant; 631.427