Інтелектуальна інформаційно – вимірювальна технологія прогнозування деградації сенсорів температури в системі дорожньої машини - Шнурко, Ігор Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У роботі розглянуто теоретичні аспекти прогнозування деградаційних процесів у сенсорах температури, що використовуються в системах дорожніх машин. Запропоновано інтелектуальний підхід до діагностики та прогнозування стану сенсорів на основі аналізу зміни їх метрологічних параметрів в часі. Розроблена математична модель дозволяє визначати момент досягнення граничного стану сенсора та своєчасно виконувати його калібрування або заміну.
Keywords: деградація; дорожня машина; нейронна мережа; прогнозування; сенсор температури; теплове старіння