Проект капітального ремонту автомобільної дороги державного значення Н-07 Київ – Суми – Юнаківка на ділянці км 178+715 – км 188+562 у Чернігівській області з розробкою заходів організації руху - Данильченко, Юрій Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об`єкт дослідження – ділянка автомобільної дороги, транспортні потоки та умови руху. Мета роботи ‒ покращення умов руху на ділянці автомобільної дороги при капітальному ремонті. Метод дослідження – статистичні методи дослідження ДТП. Безпека руху на автомобільних дорогах невід`ємно пов`язана із транспортно-експлуатаційними якостями доріг. У зв`язку з підвищенням інтенсивності, а також з не завжди якісним станом дорожніх покрить здійснюється значна кількість ДТП. Наряду з цим причинами ДТП є недотримання правил дорожнього руху, неправильні прийоми управління автомобілем, зниження працездатності водія, незадовільний стан дорожнього покриття, незадовільна організація дорожнього руху. В процесі капітального ремонту передбачено покращення транспортно-експлуатаційних показників ділянки дороги. Розробка заходів спрямована на покращення організації та умов руху.
Keywords: автомобільна дорога; дорожньо-транспортні пригоди; інтенсивність руху; транспортний потік; умови руху; капітальний ремонт