Обвалення розширеного збiрно-монолiтною накладною плитою прольоту моста пiсля 30 рокiв експлуатацiї - Кваша, В. Г.; Салійчук, Л. В.; Стечишин, С. М.; Кваша, В. Г.; Салийчук, Л. В.; Стечишин, С. М.; Kvasha, V.; Saliychuk, L.; Stechyshyn, S. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Описане конструктивне рішення реконструкції залізобетонного балкового моста, побудованого в 60-х роках минулого сторліття за схемою 3×22,2 м, з розширенням прольотної будови з габариту Г-7+2×0,75 м до габариту Г-10+2×1,5 м збірно-монолітною ребристою накладною плитою з консольними звисами, що виступають. Сформульовані причини аварії моста як результат збігу несприятливих факторів: неліквідовані дефекти накладної плити і мостового полотна, помилка проектантів, порушення правил експлуатації моста.
Обрушение уширенного сборно-монолитной накладной плитой пролета моста после 30 лет эксплуатации
Collapse of the bridge span extended by prefabri-cated-monolitic plate after 30 years of operation
Keywords: наявний міст; реконструкція; технічний стан; міцність бетону; аварія; обрушення балок; перевірочні розрахунки; причини аварії; существующий мост; реконструкция; техническое состояние; прочность бетона; авария; обрушение балок; проверочные расчеты; причины аварии; existing bridge; reconstruction; technical condition; concrete strength; accident; collapse of beams; checking calculations; causes of accident; 624.21.012.35; 10.30977/BUL.2219-5548.2019.86.1.121