Встановлення раціональних параметрів робочого обладнання для протягування розподільних сталевих трубопроводів ножовим трубозаглиблювачем - Чуб, Ярослав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В роботі проведено огляд конструкцій існуючих машин та обладнання для прокладання трубопроводів безтраншейними методами, визначені їх конструктивні та технологічні особливості, визначені умови використання. Проведеними дослідженнями встановлені раціональні параметри ножового робочого органу та сфери економічної ефективності трубозаглиблювача. Отримані рекомендації що до практичного вдосконалення конструкції ножового робочого органу та самого трубозаглиблювача.
Keywords: трубопровід; лінійно протяжні об’єкти; критична глибина різання; ножовий робочий орган; сталева труба