Удосконалення методів оцінки та напрямків забезпечення коліїстійкості дорожніх одягів - Бортник, Миколай Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В роботі проаналізовано вплив колії на безпеку дорожнього руху що потребує розроблення розрахункової схеми та методики визначення глибини колії за критерієм зниження ймовірності виникнення аквапланування, за запропонованою методикою розрахована шкала оцінки стану дорожніх одягів за базовими та гранично-допустимі значеннями глибини колії, для зниження ймовірності утворення колії, заплановані різноманітні заходи які направлені на підвищення коліїстійкості та шляхи усунення колії.
Keywords: автомобільна дорога; колійність; зчеплення; деформації; чаша прогину; дорожній одяг; асфальтобетон; колієстійкість; коліємір; аквапланування; безпека руху; охорона праці; рівність дорожнього одягу