Розробка навантажувача на базі трактора К-702 - Сафонов, Станіслав Євгенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Метою даного дипломного проекту є підвищення функціональних можливостей трактора К-702 шляхом оснащення його навантажувальним робочим органом. У межах проекту виконано низку розрахунків, зокрема: визначено основні технічні характеристики навантажувача, обчислено його продуктивність, проведено гідравлічні розрахунки та перевірено міцність ключових конструктивних елементів. Також здійснено оцінку капітальних витрат із урахуванням річної продуктивності машини та її собівартості. Розраховано основні показники економічної доцільності інвестицій у запропоновану модернізацію.
Keywords: трактор; навісне обладнання; гідропривід; гідравличне обладнання; грунт; продуктивність; охорона праці