Підвищення ефективності доставки навалочних вантажів в місті Харків підприємством ТОВ «МАКТРАНС» - Головатий, Андрій Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі розроблено технологію доставки навалочних вантажів, а саме піску в міських умовах. Для оптимізації процесу перевезень вантажів мінімізували непродуктивні простої рухомого складу в пунктах навантаження за рахунок складання графіків спільної роботи вантажних автомобілів та пункту навантаження. Аналіз простоїв рухомого складу в пунктах навантаження показав, що час простою в очікуванні навантаження складає 12 хвилин, а в пунктах розвантаження – також 12 хвилин. В результаті розрахунків було визначено, що економічний ефект дорівнює грн/рік, а ефективність запропонованих заходів 8,19 %. Рекомендації по впровадженню: отримані результати досліджень можуть застосовуватись для процесів доставки навалочних вантажів в міських умовах. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: маршрут; навалочний вантаж; перевезення; рухомий склад; графік; екскаватор; ефект; витрати