Реалізація засад соціальної відповідальності бізнесу в концепції зворотньо-логістичного управління санаторно-курортними закладами - Войтович, С. Я.; Voitovych, Sergii (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2016)
В даній науковій статті розкрито аспекти практичного застосування бізнес-структурами та державними установами елементів соціальної відповідальності бізнесу щодо забезпечення належних умов відновлення та оздоровлення залученого персоналу. Метою даного наукового дослідження є розробка рекомендацій щодо реалізації засад соціальної відповідальності бізнес-структур та державних установ в концепції зворотньо-логістичного управління санаторно-курортними закладами. Зокрема, використання методу теоретичного узагальнення дозволило з’ясувати засадничі умови реалізації концепції соціальної відповідальності бізнесу, а логіко-структурного підходу - охарактеризувати її складові елементи та об’єкти впливу. На підставі застосування функціонально-цільового методу дослідження доведена необхідність впровадження змін в існуючу систему соціальної відповідальності бізнес-структур та державних установ щодо відновлення, реабілітації та медичного оздоровлення залученого персоналу. Із використанням методів структурного та процесного аналізу здійснена спроба охарактеризувати сутність, організацію та координацію взаємовідносин «бізнес-структура – санаторний заклад», «споживач санаторних послуг – санаторний заклад» та «бізнес-структура – споживач санаторних послуг». Застосування системного узагальнення та структурно-функціонального методів дослідження дозволило представити напрями та схему імплементації процедур відновлення, реабілітації та медичного оздоровлення в процесах реалізації концепції зворотньо-логістичного управління санаторно-курортним закладом. Одержані у даному дослідженні наукові результати можуть бути використані бізнес-структурами та державними установами щодо організації системи відновлення, реабілітації та медичного оздоровлення працівників, реалізуючи модель організації та координації взаємовідносин із санаторно-курортними закладами.
The implementation of the principles of social responsibility of business in the concept of back-logistic management of sanatorium-resort institutions
Keywords: соціальна відповідальність бізнесу; відновлення, реабілітація та медичне оздоровлення працівників; зворотньо-логістичне управління; санаторно-курортні заклади; social responsibility of business; restoration, rehabilitation and medical treatment of workers; back-logistics management; sanatorium-resort institutions; 658.81:005.35