Дослідження вдосконалених систем допомоги водію ADAS - Смирнов, Арсеній Арсенійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи: підвищення безпеки руху транспортних засобів за рахунок дослідження сучасних систем допомоги водія, моделювання системи допомоги при утриманні смуги руху LKAS та розробки системи рульового управління та швидкості. Об’єкт роботи: процес дослідження, моделювання та розробки удосконалених систем допомоги водію ADAS. Предмет дослідження: системи удосконалених систем допомоги водію ADAS. В результаті виконання дипломної роботи бакалавра проведені наступні дослідження та розробки: - дослідження удосконалених систем допомоги водію ADAS, визначені види, призначення, функціональні можливості, переваги та перспективи розвитку ADAS; - дослідження системи допомоги при утриманні смуги руху LKAS та приклади її виконання; - моделювання системи допомоги при утриманні смуги руху LKAS; - розробка систем рульового управління та швидкості для автономного транспортного засобу, а саме визначена стратегія відстеження траєкторії руху, побудована динамічна модель автомобіля (bicycle model), проведена розробка алгоритму відстеження траєкторії, проаналізовані експериментальні дослідження; - досліджені питання охорони праці; - визначені висновки по роботі. Результати дослідження будуть корисними для студентів, аспірантів, інженерне-технічних робітників, що розробляють та обслуговують електронні та електромеханічні системи та комплекси транспортних засобів.
Keywords: система допомоги водієві; система допомоги при дотриманні смуги руху; автоматизація руху транспортних засобів; ПІД-регулятор; система керування; відстеження траєкторії руху