Удосконалення організаційно-методичних аспектів обліку і контролю розрахунків з дебіторами - Гаврилюк, Максим Русланович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі обґрунтувано теоретичні положення і розроблено практичні рекомендації з удосконалення організаційно-методичних засад бухгалтерського обліку і контролю дебіторської заборгованості підприємства; проведено аналіз господарської діяльності досліджуваного підприємства, у т.ч. економічний аналіз його дебіторської заборгованості; розвинуто положення щодо внутрішньо-господарського контролю дебіторської заборгованості на підприємстві; надано пропозиції з поліпшення організації обліково-аналітичної роботи з заборгованістю дебіторів. Результати роботи спрямовані на впорядкування ведення бухгалтерського обліку дебіторської заборгованості та поліпшення її контролю, і можуть бути застосовані у процесі вдосконалення облікового процесу на підприємстві.
Keywords: дебіторська заборгованість; розрахунки з покупцями і замовниками; дебітори; бухгалтерський облік; бухгалтерський рахунок; регістр обліку; організація обліку; аналіз; внутрішній контроль.